Triathlon

Triathlon består af svømning, cykling og løb. Derudover kan skiftet imellem de enkelte discipliner betragtes som en 4. disciplin, ikke mindst på de korte distancer, hvor skiftet har særlig stor betydning.

Historie

Sammenlignet med de fleste andre sportsgrene, er triathlon en relativ ny sport. Efter sigende blev det første triathlonstævne, Mission Bay Triathlon, afholdt i 1974 i Californien.

I 1978 blev den første ironman konkurrence afholdt. Konkurrencen havde til formål at afgøre hvem der var den ultimative udholdenheds atlet og konkurrencen var således en kombination af tre allerede eksisterende konkurrencer: The Waikiki Rough Water Swim (3,8 km), The Oahu Bike Race (180 km) og The Honolulu Marathon (42.195 km). 15 personer stillede op og de 12 gennemførte konkurrence. Hawaii Ironman var født. I 1982 deltog 580 triathleter i Ironman Hawaii og de seneste år har 1800 deltagere stået klar på startstregen i oktober.

Triathlon i Danmark

I Danmark fik triathlon sin spæde start i begyndelsen af 1980′erne og Dansk Triathlon Forbund (DTriF) blev stiftet i 1984. Det første DM blev afholdt i 1985. Der er nu over 60 triathlon klubber i Danmark.

I lighed med mange andre klubber afholder også AAIG-Tri konkurrencer i triathlon.

De fleste danske stævner findes på DTriF’s stævnekalender, og der mange gode konkurrencer landet over. Deltagelse i mesterskaber (fx DM) og de fleste større konkurrencer kræver licens gennem en triathlon klub, eller alternativt kan der købes dagslicens (gælder ikke DM).

AAIG's stævner kan du se her

AAIG - Aabenraa Idræts- og Gymnastikforening - har ca. 1300 medlemmer. Vi dyrker atletik, triathlon, motionsløb, gymnastik, disc-golf, volleybold og petanque.

Vi er organiseret i selvstændige afdelinger med hver sin ledelse, og med en fælles overordnet hovedbestyrelse.

Kontakt hovedbestyrelsen

Webmaster - webmaster@aaig.dk
Formanden - formand@aaig.dk
Bestyrelsen - bestyrelsen@aaig.dk
Kasseren - kasser@aaig.dk